PODNOSI OSTAVKU Jovanović: Ne odlazim iz moralnih razloga, već zato što sumnju u moj doktorat imaju Vučić i Dačić

Mića Jovanović će danas podneti ostavku ma mesto rektora "Megatrenda", saznaje "Blic".

PODNOSI OSTAVKU Jovanović: Ne odlazim iz moralnih razloga, već zato što sumnju u moj doktorat imaju Vučić i Dačić

Ostavku će dati zbog lažnog doktorata, a saopštenje će izdati u toku dana.

- Podnosim ostavku na mesto rektora Univerziteta i na mesto predsednika Konferencije univerziteta Srbije (KONUS), ali ne iz moralnih razloga i što je to od mene tražio minstar prosvete Srđan Verbić, već zato što sumnju u moj doktorat imaju premijer Aleksandar Vučić i lider SPS Ivica Dačić - poručio je ekskluzivno za "Blic" Mića Jovanović iz Londona.

Ministar prosvete i nauke Srđan Verbić rekao je juče da na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka nema doktorske teze rektora Megatrend univerziteta Miće Jovanovića i pozvao ga da podnese ostavku.

Povodom toga danas su se oglasili i Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

Vučić je rekao da nije iznenađen time što je utvrđeno da je doktorat Miće Jovanovića, rektora Univerziteta Megatrend lažan, ali je rekao i da ne vidi kakve to veze može da ima s doktoratom na Megatrendu Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova Srbije.

Doktorat Miće Jovanovića došao je u žižu javnosti nakon tvrdnji naučnika da je doktorat Nebojše Stefanovića, ministra policije, lažan. Jovanović se našao na tapetu kao mentor Stefanovića.

Izvor: Blic

Objavljeno: 13.6.2014.