Za septembar na UB 706 mesta, poneko budžetsko

BEOGRAD - Na fakultetima u Srbiji završava se prvi upisni rok a Univerzitet u Beogradu (UB) ima 706 slobodnih mesta za septembarski rok, uglavnom za samofinansirajuće studente, uz poneko upražnjeno budžetsko mesto.

Za septembar na UB 706 mesta, poneko budžetsko

Tako je 40 nepodeljenih budžetskih indeksa ostalo na Učiteljskom fakultetu, ali za nastavu u Novom Pazaru i Vršcu, zatim na Tehnološko-metalurškom fakultetu ima još 19 mesta, osam na Fizičkom, tri na Građevinskom, dva na poljoprivredi, jedno mesto na Filološkom fakultetu.

Od oko 700 slobodnih samofinansirajućih mesta za septembar, najviše je na Ekonomskom fakultetu, 133, ali za trogodišnje studije "Ekonomija, poslovno upravljanje i statistika".

Za one koji sami plaćaju školovanje, mesta ima i na medicini i to 36 studenata može se upisati na program "Medicina na engleskom jeziku" a 48 na studije "Sestrinstva".

Poljoprivredni fakultet ima 96 upražnjenih samofinansirajućih mesta, Filološki 79, Šumarski 61, Tehnološko-metalurški 53, Građevinski 38, Fakultet za fizičku hemiju 11...

Na osnovnim strukovnim studijama koje organizuju fakultetu UB ostalo je 115 samofinansirajućih mesta i to na stomatolgiji (48), Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja (47), Šumarskom fakultetu (20), objavljeno je na sajtu UB.

Drugi upisni rok traje od 1. do 14. septembra, a tada se upisuju i državljani Srbije koji su srednju školu završili u inostranstvu. Za njih je kvota dva odsto od broja utvrđenog za upis, a u septembarskom krugu upisuju se i kandidati po posebnim afirmativnim akcijama i projektima Vlade Srbije.

Izvor: Tanjug

Objavljeno: 28.7.2014.