MEGATREND LAKRDIJA o doktoratu Miće Jovanovića

Bivši rektor i vlasnik Megatrenda tvrdi da ima dokaze da je Ministarstvo prosvete njegov doktorat proglasilo validnim, dok u Ministarstvu kažu da se time nisu bavili.

MEGATREND LAKRDIJA o doktoratu Miće Jovanovića

- Posebna inspekcija Ministarstva prosvete je dolazila i proveravala celokupnu moju dokumentaciju iz Engleske. Potvrdili su ispravnost mog doktorskog rada. Kontrolisali su i rad Megatrenda i mogu vam reći da smo veoma povoljno ocenjeni - kaže Mića Jovanović za „Blic”.

On tvrdi da za ono što priča ima i dokaze, odnosno izveštaj inspekcije „kucan na četiri i po strane”, ali da trenutno ne može da nam ga pokaže.

- Izveštaj se nalazi na Megatrendu, a ja imam novo radno mesto - odgovara Jovanović.

U Ministarstvu prosvete ističu da ne postoji nikakva posebna inspekcija i da se nikada nisu bavili autentičnošću Jovanovićevog doktorskog rada iz Londona.

- Po nalogu Trećeg tužilaštva, u pretkrivičnom postupku poslali smo redovnu inspekciju na Univerzitet Megatrend. Inspekcija se nije bavila proveravanjem verodostojnosti doktorata Miće Jovanovića, a za to uostalom nije ni nadležna. Znamo samo da su na Megatrendu inspekciji davali na uvid nekakvu potvrdu Saveta za nacionalna akademska zvanja prema kojoj je Jovanović navodno doktorirao 1989. godine, ali nikakav doktorat nismo proveravali - pričaju u Ministarstvu prosvete.

Polemika oko doktorata Miće Jovanovića ponovo je pokrenuta kada je pre dva dana prof. dr Slobodan Pajović, novi rektor Megatrenda, izjavio da je specijalna inspekcija Ministarstva prosvete utvrdila autentičnost doktorata iz Londona. Sudeći po saopštenju koje je Megatrend juče poslao „Blicu”, ni oni sami više nisu sigurni šta su rekli. Sa Megatrenda demantuju da je rektor Pajović uopšte pomenuo doktorat sa Londonske škole ekonomije, već tvrde da je upotrebio sintagmu „doktorat iz Engleske”.
 

Stefanović: Ne zanima me

Na pitanje „Blica“ da prokomentariše to što je Univerzitet Megatrend osnovao novu komisiju koja će preispitati njegov doktorski rad, Nebojša Stefanović kaže da je sve što je imao na tu temu već rekao.
- Ne bih to uopšte komentarisao. Neka svako radi svoj posao, a moj posao je da se bavim policijom, da hapsim kriminalce i da policija Srbije bude najefikasnija u regionu i ja ću istrajati u tome - dodao je Stefanović.

Izvor: Blic

Objavljeno: 28.8.2014.