Rektor: Senat ne može da raspravlja o doktoratu

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević izjavio je danas da Senat ne može da raspravlja o doktorskoj disertaciji gradonačelnika Siniše Malog, jer izveštaj moraju da predaju sva tri člana komisije koja je ocenjivala taj doktorat.

Rektor: Senat ne može da raspravlja o doktoratu

Bumbaširević je na sednici Senata Univerziteta u Beogradu rekao da nije dovoljno da se o radu odbranjenom na Fakultetu organizacionih nauka (FON) izjasni samo mentor Ondrej Jaško, već sva tri člana komisije.

"Članovi komisije treba da napišu izveštaj na osnovu kog Fakultet treba da se izjasni. Taj izveštaj u roku od mesec dana treba da dođe do Veća naučnih oblasti Univerziteta koji će svoj zaključak proslediti Senatu", kazao je novinarima rektor.

On je rekao da postoji i mogućnost da se uspostavi nezavisna komisija, ali da će o tome takođe odlučivati Veće Univerziteta. Dekan Fakulteta organizacionih nauka (FON) Milan Martić naveo je da Fakultet treba da dobije dopis da ima rok od 30 dana da napravi izveštaj u kome će se izjasniti svaki član komisije koja je ocenjivala doktorski rad gradonačelnika.

Mali je 2013. godine odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije".

Gradonačelnik je odbacio navode o plagijatu i dodao da "stoji iza svoje disertacije".

Izvor: Blic

Objavljeno: 10.9.2014.