Raspušta se Studentski parlament UB?

Predstavnici studenata kazali su za MONDO da im se nakon današnjih protesta javio rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević koji im je rekao da će biti raspušten Studentski parlament UB jer "nije legitimno izabran".

Raspušta se Studentski parlament UB?

Studenti su ogorčeni tom njegovom “pretnjom“, jer kažu da je Studentski parlament Univerziteta u Beogradu legitimno izabran što je svojim potpisom potvrdila predsednica izborne komisije i prorektorka UB Nada Kovačević nakon što su verifikovana 34 člana.

Studenti su poručili da će održati proteste i ispred zgrade Rektorata ukoliko se parlament raspusti.

Međutim, drugi deo studenata tvrdi da  je pravna služba konstatovala da mora da se održi nova konstitutivna sednica, jer na prošloj nije bilo kvoruma zbog čega smatraju da je nelegitimno održana.

Takođe, oni su nam potvrdili da će Studentski parlament UB biti “legitimno“ raspušten za nekoliko nedelja, jer “nije legitimno izabran“.

Članovi studentskog parlamenta Univerziteta biraju se tako što svaki fakultet odabere jednog do tri delegata. Njih 45 sa ukupno 31 fakulteta može da uđe u studentski parlament Univerziteta u Beogradu.

Izvor: Mondo

Objavljeno: 7.10.2014.