OPREZ Divlje škole upisuju studente u tržnom centru za 900 evra

Visoka škola u Kragujevcu jedna je od stotinu divljih škola koje nesmetano rade u Srbiji i bez akreditacije studentima obećavaju „sigurnu investiciju u budućnost“.

OPREZ Divlje škole upisuju studente u tržnom centru za 900 evra

Ovu trogodišnju školu koja pripada Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija „Čačak“ sa sedištem u Beogradu slučajno smo otkrili kada smo ugledali reklamni letak zalepljen na stablu drveta. Sumnjiva je bila i navedena adresa gde budući studenti treba da dođu - lokal u tržnom centru “Šumadija”. Škola se na društvenim mrežama reklamira kao “sigurna investicija u budućnost”. Pozvali smo školu i saznali da se možemo upisati i usred novembra, ali pod uslovom da odmah donesemo novac za školarinu od 99.000 dinara.

- Pa zar stvarno mislite da bismo školu reklamirali po drveću? Ajte, molim vas. Sve radimo u skladu sa zakonom - tvrdi za “Blic” dr Savo Radonjić, direktor “Čačka”.

U prosvetnoj inspekciji kažu da nisu primili prijave u vezi sa školom u Kragujevcu, ali i da ona nema dozvolu za rad. Isti odgovor dobili smo i od Komisije za akreditaciju, uz opasku da se „iz aviona vidi da je posredi prevara“. Inspekcija je 2013. zatvorila svega šest sličnih divljih odeljenja.

Izvor: Blic

Objavljeno: 3.11.2014.