Uhapšeni napadači koji su palicama pretukli dekana FPN-a

Ilija Vujačić, dekan Fakulteta političkih nauka napadnut je u subotu u blizini svoje zgrade u Beogradu. Policija je već uhapsila dvojicu od trojice napadača.

Uhapšeni napadači koji su palicama pretukli dekana FPN-a

Kako saznajemo, dvojica napadača su nasrnula su na profesora Vujačića palicama i naneli mu lakše telesne povrede, nakon čega su pobegli automobilom u kom ih je čekao treći saučesnik.

Policija je ubrzo nakon prebijanja dekana uhapsila V. M. (21) i U. M. (21) koji su tukli profesora, dok se za još jednim napadačem traga. Uhapšenima je određeno zadržavanje u policiji, nakon čega će biti privedeni pred tužioca, a osumnjičeni su za nasilničko ponašanje.

Prema informacijama "Blica", ovo je ralizacija pretnji od pre dva meseca o kojima je dekan tada obavestio Naučno-nastavno veće Fakulteta. Dekan je tada saopštio da se pretnjama na njega vrši pritisak da podnese ostavku na mesto dekana Fakulteta političkih nauka.

Ovim povodom sutra će na FPN- u biti održana sednica Saveta fakulteta na kojoj će se Savet izjasniti o ovom incidentu i o tome podrobnije izvestiti javnost.

Izvor: Blic

Objavljeno: 17.11.2014.