Kraj Megatrenda, sad je Džon Nezbit

Beograd -- Odlukom Saveta Megatrend univerziteta od 15. aprila, na osnovu saglasnosti Džona Nezbita, Megatrend univerzitet promenio je ime u "Univerzitet Džon Nezbit".

Kraj Megatrenda, sad je Džon Nezbit

ako je navedeno, rukovodstvo ove institucije je, s pogledom na novi razvojni koncept ovog univerziteta, odlučilo da novi pravac razvoja obeleži imenom ovog futurologa.

Džon Nezbit je vodeći svetski futurolog i jedan od najvećih mislilaca današnjice. Tvorac je koncepta megatrendovi, kojim je i započeo svetsku debatu o globalizaciji. Već više od trideset godina vodeći je svetski analitičar globalnih trendova. 

Svojom knjigom "The Mind Set" ("Mentalni sklop"), 2005. godine nagovestio je krizu Evropske unije i globalnu finansijsku krizu, navodi se u saopštenju. 

Nezbit je autor 10 knjiga, koje su prodate u 57 zemalja u tiražu od blizu 45 miliona primeraka. Bio je i specijalni savetnik u dve vlade SAD - za vreme predsednika Džona Kenedija i u vreme predsednika Lindona Džonsona. 

Dobitnik je 17 počasnih doktorata, medju kojima je i počasni doktorat Megatrend univerziteta i profesor je po pozivu na ovoj instituciji, stoji u saopštenju. 

Vlasnik Megatrenda Mića Jovanović podneo je ostavku na mesto rektora Univerziteta nakon što je otkriveno da na Londonskoj školi ekonomije nema njegovog doktorskog rada.

Izvor: B92

Objavljeno: 16.4.2015.