Otvoren konkurs za upis na Univerzitet u Beogradu

BEOGRAD - Univerzitet u Beogradu raspisao je objedinjeni konkurs za upis na sve vrste i nivoe studija za školsku 2015/16. godinu i na osnovnim i integrisanim akademskim studijama ima mesta za oko 15.000 studenata, a predlog je da se o trošku države upiše oko 9.500 brucoša.

Otvoren konkurs za upis na Univerzitet u Beogradu

O predloženim kvotama treba da se izjasni Vlada Srbije, a ukoliko planirana mesta na budžetu vlada ne odobri, taj broj dodaće se broju samofinansirajućih studenata, navedeno je u konkursu, na sajtu Univerziteta.

Nekoliko fakulteta zatražilo je veće školarine, koje se kreću od 50.000 dinara na Tehničkom fakultetu u Boru do 240.000 na Arhitektonskom i 243.500 dinara na studijskom programu Softversko inženjerstvo na Elektro-tehničkom fakultetu.

Prijavljivanje kandidata u prvom upisnom roku trajaće od 24. do 28. juna, prijemni ispiti trajaće do 29. juna do 3. jula, a upis mora biti završen do do 15. jula.

Drugi upisni rok trajaće od 1. do 14. septembra.

Detaljne informacije o objedinjenom konkursu, kao i konkursima fakulteta, uključujući i planirani broj upisanih, budžetske kvote, studijske programe, iznos školarine, mogu se naći na univerzitetskom sajtu.

Izvor: RTV

Objavljeno: 16.5.2015.